![Orange au sirop de clou de girofle Orange au sirop de clou de girofle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/21b41b4d-b18c-4625-a062-06af6d985bde/Derivates/16156009-6670-4451-9fe5-c493cd344eeb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de sucre en poudre
- 250 g d'eau
- 120 g de jus de citron fraîchement pressé
- 8 - 10 de clous de girofle
- 400 - 450 g d'oranges, de préférence non traitées et coupées en rondelles (3-5 mm d'épaisseur)
- Wartości odżywcze
- na 300 g
- Kalorie
- 1454.8 kJ / 347.7 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 89.8 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 4.5 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi de pommes de terre (sans œuf)
1 godz. 40 min
Ailes de poulet, sauce aux cacahuètes et riz basmati
50min
Pain cocotte
2h 20min
Café à l'amande
25min
Quiche aux tomates, épinards et ricotta
1h 30min
Choux à la crème
1h 5min
Gâteau roulé au chocolat et aux fraises
3 Std. 15 Min
Galette des rois à la crème de noisettes
6h 45min
Achards de légumes
40min
Scones aux myrtilles
35min
Cheesecake à la fraise
13h 45min
Pain au curry
1h 15min