Honey soy tofu with steamed rice

4.5 26 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • garlic cloves
    2
  • soy sauce
    50 g
  • ground black pepper
    1 tsp
  • sweet paprika
    1 tsp
  • honey
    60 g
  • basmati rice
    400 g
  • water
    600 g
  • extra virgin olive oil plus extra to fry
    20 g
  • sea salt
    1 tsp
  • firm tofu patted dry with paper towel and cut into cubes (2 cm)
    500 g
  • Sriracha sauce to serve
  • sesame seeds to serve
  • spring onion/green onion sliced to serve

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1187 mg
Białko 28.2 g
Kalorie 2712.7 kJ / 648.4 kcal
Tłuszcz 16.7 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Węglowodany 99.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...