
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g tri-colour quinoa
- 1250 g water
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- ½ lemon zest only, no white pith
- 1 garlic clove
- ½ fresh long red chilli (deseeded if preferred)
- 60 g olive oil
- 600 g fresh skinless, boneless salmon fillet
- 1 red capsicum deseeded and cut into eighths
- ½ red onion cut into halves
- 1 Lebanese cucumber cut into quarters
- 150 g feta cheese
- 3 sprigs fresh basil leaves only
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 tbsp apple cider vinegar
- ½ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 300 g vine-ripened tomatoes cut into pieces (2 cm)
- 1 avocado flesh only, thinly sliced
- 2 tbsp fresh chives thinly sliced
- 100 g kale thinly sliced
- 1 tbsp pepitas
- 2 tbsp dried cranberries
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 557.9 kcal / 2343.2 kJ
- Białko
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 39.3 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Sód
- 534.7 mg