Versatile smooth soup

4.5 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • extra virgin olive oil
    25 - 30 g
  • mixed vegetables, to sauté (e.g. garlic, onion, shallots, leek), cut into pieces (2 cm)
    170 - 200 g
  • Indian curry paste or curry paste of choice (optional)
    1 - 2 tbsp
    1 tbsp curry powder, of choice (optional)
  • mixed vegetables (e.g. zucchini, carrot, pumpkin, sweet potato, celeriac, parsnip, green peas), cut into pieces
    700 - 800 g
  • water
    750 - 850 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tsp
  • sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper to season
  • pouring (whipping) cream to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 672.7 mg
Białko 4.3 g
Kalorie 508.9 kJ / 121.6 kcal
Tłuszcz 5.2 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 15.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...