Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g extra virgin olive oil
- 150 g speck, finely diced (see Tip)
- 2 tbsp sunflower seeds
- 4 tbsp raw cashews
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only
- 1 celery stalk, cut into pieces
- 30 g red onion
- 400 g broccoli (approx. 1-2), trimmed and cut into wedges
- 80 g mayonnaise (see Tips)
- 80 g natural yoghurt (see Tips)
- 2 tsp seeded wholegrain mustard
- 3 pinches sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 50 g dried cranberries
- 100 g Danish feta, crumbled, to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1591.1 kJ / 380.3 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 30.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 766.5 mg
Alternatywne przepisy
Easy lamb hotpot
2 Std.
Shredded chicken 2-for-1
40 Min
Creamy beef curry
1 Std. 15 Min
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30 Min
No fail mash potato
20 Min
Wendy Crombie's Shredded chicken noodle salad
40 Min
Chicken gyros with tzatziki
30 Min
Minted pesto with pea smash and poached eggs
30 Min
Chinese-style chicken
25 Min
Shredded Lamb ragù
1hod. 25min
Ossobuco with orange and fennel salad
2 Std. 45 Min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter)
1h