Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Macadamia and Parmesan biscuits
- 70 g Parmesan cheese, crust removed and cut into cubes (3 cm)
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 70 g roasted salted macadamia nuts
- 50 g butter, softened
- 100 g plain flour
- ⅛ tsp ground black pepper, to taste
Broccoli and blue cheese soup
- 50 g cheddar cheese, cut into cubes (3 cm)
- 250 g broccoli, cut into florets
- 300 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 300 g full cream milk
- 1 tbsp plain flour
- 50 - 60 g blue cheese, crumbled
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2369.3 kJ / 564.1 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 27.5 g
- Tłuszcz
- 40.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.8 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 1604 mg
Alternatywne przepisy
Curried carrot and ginger soup
40min
Cream of tomato soup
25 Min
Carrot and coriander soup
30 min
Smoked trout pâté
3h 15min
Zucchini, Brie and basil soup
35min
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2 godz. 30 min
Cauliflower gratin
1h
Beetroot soup with herb dumplings
1h 10min
Cauliflower soup with bacon dust
35min
Zucchini soup
25 Min
Broccoli soup with sage oil
30 min
Cream of mushroom soup
20 Min