Urządzenia i Akcesoria
Pad see ew (smażony makaron w sosie sojowym)
Przygotowanie 32 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
120 g makaronu ryżowego, suchego szerokie wstążki 10 mm
-
20 g sosu sojowego, ciemnego plus 1 łyżka
-
70 g liści szpinaku baby, świeżych (patrz wskazówka)
-
1 łyżka sosu sojowego jasnego
-
½ łyżki sosu rybnego
-
⅔ łyżki sosu ostrygowego
-
1 łyżka miodu
-
½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
1 cebula dymka (ok. 30 g), w tym 0,5 pokrojona w ukośne plastry, do dekoracji
-
10 g oleju plus 0,5 łyżki
-
100 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na ok. 3 cm kawałki
-
50 g marchewki pokrojonej w słupki (5 x 1 cm)
-
1 żółtko
-
4 minikolby kukurydzy, konserwowe odsączone, opłukane, przekrojone na pół
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ukośne plastry, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1546.7 mg
Białko
24.9 g
Kalorie
2301.6 kJ /
550.1 kcal
Tłuszcz
11.7 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
93.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kuchnia azjatycka II
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tantanmen Ramen
45 min
Ryż z kimchi i jajkiem w stylu koreańskim
50 min
Bulgogi (wołowina po koreańsku)
1 godz. 30 min
Grzybowe stir-fry z ryżem
55 min
Pikantny kurczak z komosą ryżową i sałatką
45 min
Burrito z kurczakiem i kaszą orkiszową
30 min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 godz.
Spaghetti z sosem pesto i krewetkami
25 min
Carbonara Ramen
30 min
Miso carbonara z makaronem udon
30 min
Makaron udon z kaczką
25 min
Maślany kurczak (Butter chicken) z dynią
1 godz. 10 min