Pad see ew (smażony makaron w sosie sojowym)

4.5 13 rating
Przygotowanie 32 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • 120 g makaronu ryżowego, suchego szerokie wstążki 10 mm
  • 20 g sosu sojowego, ciemnego plus 1 łyżka
  • 70 g liści szpinaku baby, świeżych (patrz wskazówka)
  • 1 łyżka sosu sojowego jasnego
  • ½ łyżki sosu rybnego
  • ⅔ łyżki sosu ostrygowego
  • 1 łyżka miodu
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula dymka (ok. 30 g), w tym 0,5 pokrojona w ukośne plastry, do dekoracji
  • 10 g oleju plus 0,5 łyżki
  • 100 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na ok. 3 cm kawałki
  • 50 g marchewki pokrojonej w słupki (5 x 1 cm)
  • 1 żółtko
  • 4 minikolby kukurydzy, konserwowe odsączone, opłukane, przekrojone na pół
  • ½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ukośne plastry, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1546.7 mg
Białko 24.9 g
Kalorie 2301.6 kJ / 550.1 kcal
Tłuszcz 11.7 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 93.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...