
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekane nachos z czterema dipami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
Salsa pomidorowo-paprykowa
-
ząbek czosnku1
-
zieloną papryczkę chili, świeżą bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki½ - 1
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół80 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki150 g
-
liści kolendry, świeżych5 - 10 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
koncentratu pomidorowego20 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego10 g
-
białego octu winnego10 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego20 g
-
oregano, suszonego1 łyżeczkę
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
Dip z czarnej fasoli
-
cebuli szalotki20 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
czarnej fasoli, z puszki (1 puszka), odsączonej z zalewy240 - 280 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
Zapiekane nachos i dip szczypiorkowy
-
nachos300 g
-
sera żółtego np. goudy, cheddara, pokrojonego na kawałki150 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu200 g
-
szczypiorku, świeżego drobno posiekanego½ pęczka
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego1 łyżeczkę
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
Guacamole
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół30 g
-
pomidora przekrojonego na pół60 g
-
liści kolendry, świeżych½ pęczka
-
awokado dojrzałe, pokrojone na kawałki1
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
566.8 kcal /
2371.6 kJ
Białko
15.2 g
Tłuszcz
31.7 g
Węglowodany
58.4 g
Błonnik
10.3 g
Tłuszcz nasycony
10.9 g
Sód
1187.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

¡FIESTA MEXICANA!
10 Przepisów
Polska
Polska