
Urządzenia i Akcesoria
Spring rolls z kurczakiem i sosem orzechowym (TM6)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sztuk
Składniki
Kurczak i makaron ryżowy na parze
-
120 g ryżowego makaronu, vermicelli
-
woda letnia, do namoczenia
-
400 g wody
-
300 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry
-
sól do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
curry, mielone do oprószenia
-
2 łyżki sosu sojowego
-
1 łyżeczka oleju sezamowego
Sos orzechowy
-
1 ząbek czosnku
-
100 g masła orzechowego
-
80 g wody mineralnej, niegazowanej
-
20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
20 g sosu sojowego
-
5 g oleju sezamowego
-
¼ łyżeczki chili, mielonego
Zwijanie spring rolls
-
150 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
200 g ogórka nieobranego, z odciętymi końcówkami
-
1 awokado dojrzałe ale jędrne, bez pestki, przekrojone na pół
-
sok z limonki, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
30 g liści szpinaku baby, świeżych
-
woda letnia, do namoczenia
-
12 płatów papieru ryżowego
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
187.8 kcal /
785.6 kJ
Białko
9.5 g
Tłuszcz
8.4 g
Węglowodany
19.5 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
307.5 mg