Urządzenia i Akcesoria
Mapo tofu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
100 g chicken mincepork mince100 g
-
light soy sauce1 tbsp
-
ground white pepper1 tsp
-
rice wine (Shaoxing Hua Tiao)1 tsp
-
garlic cloves3
-
olive oil10 g
-
silken tofu (approx. 2 boxes), cut into pieces (approx. 1.5 cm)600 g
-
oyster sauce2 tbsp
-
chilli broad bean paste (e.g. Sichuan chilli bean paste)2 tbsp
-
salt¼ tsp
-
sesame oil, toasted2 tsp
-
spring onions chopped, to garnish2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
640 mg
Białko
17.5 g
Kalorie
865 kJ /
206.8 kcal
Tłuszcz
12.9 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
7.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Open Cooking
32 Przepisy
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Hand Ripped Cabbage
20 min
Singapore Laksa
55 min
Hainanese Chicken Rice
4 godz. 5 min
Pig's Stomach And White Pepper Soup
Brak ocen
Tang Yuan (Glutinous Rice Balls In Ginger Syrup)
Brak ocen
Asam Pedas Ikan (Spicy Tamarind Fish)
25 min
Meatballs in Tomato Sauce
1 godz. 10 min
Lemonade
5 min
Nasi Goreng Kampung
40 min
Demo Recipe 2 - Quick Steamed Buns
1 godz.
Homemade Soy Milk
30 min