Urządzenia i Akcesoria
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
10 rolls
Składniki
-
fresh water chestnuts peeled6
-
prawn flesh350 g
-
minced pork350 g
-
egg1
-
plain flour10 g
-
light soy sauce15 g
-
spring onions chopped2 sprigs
-
white pepper powder1 pinch
-
five-spice powder1 pinch
-
toasted sesame oil1 tsp
-
bean curd skins10
-
water800 g
-
cooking oil to deep fry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 roll
Sód
372 mg
Białko
16 g
Kalorie
590 kJ /
141 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1 godz. 5 min
Hu Pio Sup (Prawn Ball Fish Maw Soup)
1 godz. 10 min
Luo bo gao (radish cakes)
25 godz. 20 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Yam Rice
45 min
Sweet and sour pork ribs
40 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Steamed Chicken with Dang Gui
1 godz. 30 min
White Radish Pork Rib Soup
3 godz.
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 godz. 50 min