Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
TM6 TM5

Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)

4.7 (10 ocen)

Składniki

  • 6 fresh water chestnuts, peeled
  • 350 g prawn flesh
  • 350 g minced pork
  • 1 egg
  • 10 g plain flour
  • 15 g light soy sauce
  • 2 sprigs spring onions, chopped
  • 1 pinch white pepper powder
  • 1 pinch five-spice powder
  • 1 tsp toasted sesame oil
  • 10 bean curd skins
  • 800 g water
  • cooking oil, to deep fry

Wartości odżywcze
na 1 roll
Kalorie
590 kJ / 141 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcz
6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
0 g
Sód
372 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy