Urządzenia i Akcesoria
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
10 rolls
Składniki
-
fresh water chestnuts peeled6
-
prawn flesh350 g
-
minced pork350 g
-
egg1
-
plain flour10 g
-
light soy sauce15 g
-
spring onions chopped2 sprigs
-
white pepper powder1 pinch
-
five-spice powder1 pinch
-
toasted sesame oil1 tsp
-
bean curd skins10
-
water800 g
-
cooking oil to deep fry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 roll
Sód
372 mg
Białko
16 g
Kalorie
590 kJ /
141 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
White Radish Pork Rib Soup
3 godz.
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Sesame Crème
10 min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1 godz. 15 min
Hu Pio Sup (Prawn Ball Fish Maw Soup)
1 godz. 10 min
Sweet and sour pork ribs
40 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Yam Rice
45 min
Steamed Chicken with Dang Gui
1 godz. 30 min
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40 min