Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g silken tofu
- 60 g fresh prawn flesh, pat-dried with kitchen towel
- 50 g minced pork
- ¼ tsp salt
- 2 pieces water chestnuts, cut in cubes
- 10 g egg white
- 1 tsp tapioca starch
- 600 g water
- 1 tbsp cooking oil
- 1 tsp cornflour (starch)
- 1 tbsp oyster sauce
- 1 tsp light soy sauce
- ½ tsp sugar
- ¼ tsp dark soy sauce
- 50 g chicken broth
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1149 kJ / 274 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25min
Rice Wine Chicken
30 Min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3 godz. 10 min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Luo bo gao (radish cakes)
25h 20min
White Radish Pork Rib Soup
3h