Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g silken tofu
- 60 g fresh prawn flesh, pat-dried with kitchen towel
- 50 g minced pork
- ¼ tsp salt
- 2 pieces water chestnuts, cut in cubes
- 10 g egg white
- 1 tsp tapioca starch
- 600 g water
- 1 tbsp cooking oil
- 1 tsp cornflour (starch)
- 1 tbsp oyster sauce
- 1 tsp light soy sauce
- ½ tsp sugar
- ¼ tsp dark soy sauce
- 50 g chicken broth
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1149 kJ / 274 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40 min
Mapo tofu
15 min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45 min
Braised pork belly
55 Min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50 min
Vinegar Pork Knuckle
3 Std. 15 Min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 λεπτ.
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 Min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 Min
White Radish Pork Rib Soup
3h