Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 whole kampung chicken (800 g)
- 10 g salt
- 1100 g water
- 60 g Thai glutinous rice, soaked for 4 hours and drained
- 2 Chinese red dates, pitted
- 1 fresh Korean ginseng root (approx. 10 g)
- 6 garlic cloves
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp black pepper powder
- 1 tsp dark sesame oil (roasted)
- 50 g Korean ginseng wine (opcjonalnie)
- 5 sprigs spring onions, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4523 kJ / 1081 kcal
- Białko
- 105 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 50 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomato-egg soup
20min
Steamed Chicken with Dang Gui
1 Std. 30 Min
Rice Wine Chicken
30 min
Homemade Fish Ball Soup
2 godz.
Cordyceps Flower Chicken Soup
2 godz. 5 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Salted Chicken
5h 10min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 Min
Luo bo gao (radish cakes)
25h 20min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 Min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min