Korean Ginseng Chicken

Korean Ginseng Chicken

4.3 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
5 portions

Składniki

  • whole kampung chicken (800 g)
    1
  • salt
    10 g
  • water
    1100 g
  • Thai glutinous rice soaked for 4 hours and drained
    60 g
  • Chinese red dates pitted
    2
  • fresh Korean ginseng root (approx. 10 g)
    1
  • garlic cloves
    6
  • sea salt
    ½ tsp
  • black pepper powder
    ½ tsp
  • dark sesame oil (roasted)
    1 tsp
  • Korean ginseng wine (opcjonalnie)
    50 g
  • spring onions chopped
    5 sprigs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 105 g
Kalorie 4523 kJ / 1081 kcal
Tłuszcz 50 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...