Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 whole kampung chicken (800 g)
- 10 g salt
- 1100 g water
- 60 g Thai glutinous rice, soaked for 4 hours and drained
- 2 Chinese red dates, pitted
- 1 fresh Korean ginseng root (approx. 10 g)
- 6 garlic cloves
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp black pepper powder
- 1 tsp dark sesame oil (roasted)
- 50 g Korean ginseng wine (opcjonalnie)
- 5 sprigs spring onions, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4523 kJ / 1081 kcal
- Białko
- 105 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 50 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salted Fish Pork Belly
30min
Yam Rice
45min
Long Bean Rice
1 Std. 10 Min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 Min
Sesame Crème
10 Min
Nyonya Fish Maw Soup
1 Std. 10 Min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 Min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Dried Shrimp Sambal
55 min
Vinegar Pork Knuckle
3h 15min
Shallot Oil
25 Min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.