Mustard Green Rice

Mustard Green Rice

4.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • shallots
    70 g
  • garlic cloves
    5
  • dried shrimp soaked to soften
    20 g
  • dried shiitake mushrooms soaked to soften, stems removed, cut in slices
    5
  • cooking oil
    40 g
  • Chinese mustard green trimmed
    500 g
  • dark soy sauce
    30 g
  • light soy sauce
    30 g
  • chicken stock powder
    10 g
    10 g mushroom seasoning powder
  • water
    500 g
  • white pepper powder
    1 pinch
  • roasted pork belly (siew yoke) cut in pieces (1 cm)
    200 g
  • parboiled basmati rice rinsed
    500 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 493 kcal / 2063 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 75 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 642 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...