Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon

Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon

4.8 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
5 portions

Składniki

  • dried pig tendons soaked overnight
    5 - 6
  • water
    2200 g
  • fresh ginger smashed
    30 g
  • spring onions cut in halves
    2 stalks
  • Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
    1 tsp
  • cooking oil
    20 g
  • shallots
    60 g
  • garlic cloves with skin, smashed
    4
  • star anise
    1
  • cloves
    2
  • soft bone pork ribs cut in pieces (3 cm)
    400 g
  • light soy sauce
    30 g
  • dark soy sauce
    30 g
    30 g date caramel
  • lump sugar
    10 g
  • dried shiitake mushrooms soaked to soften, cut into halves
    5
  • salt adjust to taste
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 200 kcal / 837 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 1180 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...