Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 6 dried pig tendons, soaked overnight
- 2200 g water
- 30 g fresh ginger, smashed
- 2 stalks spring onions, cut in halves
- 1 tsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 20 g cooking oil
- 60 g shallots
- 4 garlic cloves, with skin, smashed
- 1 star anise
- 2 cloves
- 400 g soft bone pork ribs, cut in pieces (3 cm)
- 30 g light soy sauce
-
30
g dark soy sauce
lub 30 g date caramel - 10 g lump sugar
- 5 dried shiitake mushrooms, soaked to soften, cut into halves
- 1 tsp salt, adjust to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 837 kJ / 200 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1180 mg
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Rice Wine Chicken
30 min
Braised pork belly
55 min
Yam Rice
45 Min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 Min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10 min
Salted Chicken
5hod. 10min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 Min
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3 Std. 15 Min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
White Radish Pork Rib Soup
3h