Salted Chicken

Salted Chicken

4.8 18 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • whole kampung chicken (1.2-1.4 kg)
    1
  • salt
    3 tbsp
  • sand ginger powder (cekur)
    ½ tbsp
  • dang gui (Chinese angelica root)
    2 slices
  • chuan xiong (Sichuan lovage)
    2 - 3 slices
  • fresh ginger cut in thin slices
    30 g
  • spring onions cut in 5 cm length
    4 sprigs
  • shallots
    130 g
  • sesame oil
    20 g
  • Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
    50 g
  • sesame seeds toasted, to garnish
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 444 kcal / 1858 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...