Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g cold water
- 20 g spring onions, chopped
- 10 g fresh ginger, sliced
- 300 g prawn flesh, cold
- 30 g egg white, cold
- 15 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 20 g tapioca starch
- 1 tsp salt, adjust to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 1657 kJ / 396 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 4877 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Golden Sand Prawns (Salted Egg Prawns)
30min
Rice Wine Chicken
30min
Yam Rice
45min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
Mushroom Beef Balls
50min
Sesame Crème
10min
Nyonya Fish Maw Soup
1 Std. 10 Min
Salted Chicken
5h 10min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Nian Gao (Sweet Sticky Rice Cake)
2 Std. 25 Min
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3u. 15min