
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 dried shiitake mushrooms soaked to soften, stems removed, squeezed
- 4 tsp sugar
- 1 tsp salt
- ½ tsp cornflour (starch)
- 30 g cooking oil
- 1 cm fresh ginger cut in slices
- 500 g Chinese cabbage cut in chunks (5 cm)
- 120 g carrots cut in thin slices
- 3 Chinese red dates pitted
- 10 g dried black fungus soaked to soften, stems removed, cut in pieces
- 20 tofu puffs cut in halves
-
1
tbsp oyster sauce
lub 1 tbsp abalone sauce - 1 tbsp light soy sauce
- 40 g red fermented bean curd (nam yee) with gravy
- 50 g sweet peas
-
50
g dried bean curd sheet soaked to soften
lub 100 g wet bean curd sheets (dau ken) - 1 pinch dried black moss soaked to soften, drained (opcjonalnie)
- 30 g mung bean vermicelli (dongfen) soaked to soften, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 316 kcal / 1271 kJ
- Białko
- 17 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Węglowodany
- 31 g
- Błonnik
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 872 mg