Wersje kompatybilne
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g dried shiitake mushrooms, rinsed
- 60 g dried bean curd sticks, rinsed
- 500 g pork spare ribs, cut in pieces (4 cm)
- 1800 g water, plus some extra for soaking mushrooms
- 30 g Chinese red dates, pitted, rinsed
- 20 g dried longans, rinsed (opcjonalnie)
- 15 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 870 kJ / 208 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 642 mg
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40 min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2h 25min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50 min
Vinegar Pork Knuckle
3h 15min
Rice Wine Chicken
30 min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1h 15 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 Min
Nyonya Fish Maw Soup
1 Std. 10 Min
Yam Rice
45 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
White Radish Pork Rib Soup
3h