Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd

Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd

4.6 14 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • dried shiitake mushrooms rinsed
    60 g
  • dried bean curd sticks rinsed
    60 g
  • pork spare ribs cut in pieces (4 cm)
    500 g
  • water plus some extra for soaking mushrooms
    1800 g
  • Chinese red dates pitted, rinsed
    30 g
  • dried longans (opcjonalnie) rinsed
    20 g
  • Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
    15 g
  • salt
    1 ½ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 642 mg
Białko 23 g
Kalorie 870 kJ / 208 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...