Urządzenia i Akcesoria
Caramelised leek and feta tart
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
8 portions
Składniki
Pastry
-
unsalted butter chilled and cut into pieces, plus extra to grease90 g
-
plain flour plus extra to dust180 g
-
egg yolk1
-
chilled water30 g
Filling
-
oil20 g
-
leek white part only, cut into slices (1-2 cm)300 g
-
brown sugar20 g
-
white vinegar10 g
-
pouring (whipping) cream200 g
-
eggs3
-
sea salt to season1 - 2 pinches
-
ground black pepper to season1 - 2 pinches
-
Danish feta crumbled70 g
-
cherry tomatoes mixed, sliced as desired100 g
-
anchovy fillets (optional)8
-
fresh flat-leaf parsley leaves only, to garnish
-
mixed salad leaves to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
402.3 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
1589.2 kJ /
378.4 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Węglowodany
22.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Filo spinach slice
55 min
Hoisin pork bowl
45 min
Lemon garlic salmon with green bean gremolata
2 godz. 25 min
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2 godz. 30 min
Leek and cheddar pudding
1 godz. 20 min
Prawn saganaki with feta
35 min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40 min
Mediterranean pasta salad
50 min
Eggplant and ricotta involtini
1 godz. 20 min
Ribollita
50 min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2 godz. 25 min
Ricotta dumplings with napoli sauce
55 min