Urządzenia i Akcesoria
Caramelised leek and feta tart
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
8 portions
Składniki
Pastry
-
unsalted butter chilled and cut into pieces, plus extra to grease90 g
-
plain flour plus extra to dust180 g
-
egg yolk1
-
chilled water30 g
Filling
-
oil20 g
-
leek white part only, cut into slices (1-2 cm)300 g
-
brown sugar20 g
-
white vinegar10 g
-
pouring (whipping) cream200 g
-
eggs3
-
sea salt to season1 - 2 pinches
-
ground black pepper to season1 - 2 pinches
-
Danish feta crumbled70 g
-
cherry tomatoes mixed, sliced as desired100 g
-
anchovy fillets (optional)8
-
fresh flat-leaf parsley leaves only, to garnish
-
mixed salad leaves to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
402.3 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
1589.2 kJ /
378.4 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Węglowodany
22.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55 min
Ricotta gnocchi "ripassati" with lemon-sage butter and pumpkin puree
4 godz.
Soula's Spanakopita
1 godz. 35 min
Mediterranean vegetable bake
50 min
Lamb ragù with watercress and mint pesto (TM6, Mark Southon)
4 godz. 35 min
Vegetarian quiche
1 godz. 55 min
Vegetable lasagne
1 godz. 35 min
Leek and ham tart
1 godz. 55 min
Middle Eastern chicken with pearl couscous
40 min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2 godz. 25 min
Filo spinach slice
55 min
Feta, spinach and potato frittata
1 godz.