Wersje kompatybilne
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lamb burgers
- 70 g fine burghul (see Tips)
- water, for soaking
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 eschalots (approx. 80 g)
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 500 g lamb mince
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Harissa yoghurt dressing
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 20 g lemon juice
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- 1 tbsp harissa paste (see Tips)
- ½ tsp salt
Cooking and assembly
- oil, for brushing
- 6 round bread rolls, cut into halves lengthways and toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1855.9 kJ / 441.9 kcal
- Białko
- 27.5 g
- Węglowodany
- 43.5 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 1041.1 mg
Alternatywne przepisy
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15min
Braised Lamb Shanks
3 Std. 35 Min
Chicken in chipotle sauce
40min
Beef fajitas
30min
Tex-Mex tortillas with shredded pork and black beans
1h 20min
Thai pork with green mango salad (Diabetes)
45 Min
The ultimate chicken curry pie (Mark LaBrooy)
27 Std. 20 Min
Harissa lamb with green couscous
40min
Lamb sausage ragu
30min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50min
Wendy Crombie's Shredded chicken noodle salad
40min
Chicken and risoni bake
1h 15min