Urządzenia i Akcesoria
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions
Składniki
Lamb burgers
-
fine burghul (see Tips)70 g
-
water for soaking
-
lemon zest only, no white pith1
-
fresh mint leaves only4 sprigs
-
fresh flat-leaf parsley leaves only4 sprigs
-
eschalots (approx. 80 g)2
-
garlic cloves2
-
extra virgin olive oil20 g
-
lamb mince500 g
-
ground cumin1 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
salt1 tsp
-
ground black pepper¼ tsp
Harissa yoghurt dressing
-
fresh flat-leaf parsley leaves only3 sprigs
-
fresh mint leaves only2 sprigs
-
lemon juice20 g
-
Greek-style natural yoghurt200 g
-
harissa paste (see Tips)1 tbsp
-
salt½ tsp
Cooking and assembly
-
oil for brushing
-
round bread rolls cut into halves lengthways and toasted6
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1041.1 mg
Białko
27.5 g
Kalorie
1855.9 kJ /
441.9 kcal
Tłuszcz
16.4 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
43.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Honey mustard chicken with rice and vegetables
1 godz. 5 min
Souvlaki lamb couscous salad
25 min
Spicy chicken with fragrant coconut rice
1 godz. 45 min
Creamy chicken curry and rice
45 min
Beef and cashew nut yellow curry
25 min
Creamy "Cambodian" style fish curry
40 min
"Fake-away" Mongolian Beef Noodles
35 min
Piri-piri spatchcock chicken
1 godz. 30 min
Quick and easy pork noodles
20 min
Crispy sticky sesame chicken
45 min
Greek-style meatballs with warm veg salad (Noni Jenkins)
40 min
Tex-mex salmon burrito bowl (Diabetes)
35 min