Gluten free date, apple and walnut tea bread

3.8 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 slices

Składniki

  • extra virgin olive oil plus extra to grease
    60 g
  • brown rice
    240 g
  • pitted dates
    100 g
  • apple unpeeled, cored and quartered
    140 g
  • mixed spice
    1 tsp
  • gluten free baking powder
    1 ½ tsp
  • bicarbonate of soda
    1 tsp
  • psyllium husk
    1 tbsp
  • sea salt
    ½ tsp
  • shelled walnuts
    80 g
  • eggs
    4
  • water
    120 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 194.3 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 702.4 kJ / 167.9 kcal
Tłuszcz 8.8 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 19.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...