Wersje kompatybilne
Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanilla cashew cream
- 150 g raw cashews (see Tips)
- ¼ tsp vanilla bean paste
- 80 g water
- 1 tbsp rice malt syrup
Crumble
- 50 g raw almonds (see Tips)
- 50 g rolled oats
- 30 g coconut sugar
- ½ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground ginger
- 20 g coconut oil
Apple, rhubarb and goji berry compote
- 500 g rhubarb, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 1 Pink Lady apple, cored and cut into quarters
- 50 g freshly squeezed orange juice
- 30 - 60 g rice malt syrup
- 1 vanilla bean, split into halves lengthways, with seeds scraped
- 2 tbsp dried goji berries
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2369 kJ / 564 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 25.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stewed apples with walnut crumble topping
25 Min
Coleslaw
10 Min
Sauerkraut
168 Std. 35 Min
Stewed apples
25 Min
Cauliflower rice pilaf with sweet potato
40 Min
Apple sponge pudding
1 Std. 20 Min
Pear and peach crumble
50 Min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30 Min
Hearty seven vegetable soup
30 Min
Brown rice salad
40 Min
Sweet potato, parsnip and broccoli frittata
55min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 Min