Wersje kompatybilne
Corn and coriander fritters with avocado tahini
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Avocado tahini
- 1 avocado, flesh only
- 2 tbsp tahini (see Tips)
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 1 pinch salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
Corn and coriander fritters
- 3 spring onions/shallots (approx. 60 g), cut into quarters
- 10 sprigs fresh coriander, leaves only
- 100 g kale, leaves only, stalks removed
- 140 g natural yoghurt
- 2 eggs
- 110 g self-raising flour
- ½ tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
- 500 g fresh sweet corn kernels (see Tips)
- 2 pinches cayenne pepper
- oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2264.3 kJ / 539 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 47.5 g
- Tłuszcz
- 30.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 611.8 mg
Alternatywne przepisy
Falafel with beetroot hommus
20min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1j 30 mnt
Pea and garden mint fritters
25min
Hommus
15min
Mashed pea and corn slice
40 Min
Pearl barley risotto with asparagus
1h 5min
Fennel, freekeh and orange salad
2 Std. 25 Min
Basil pesto
10min
Mediterranean carrot fritters
1 Std.
Spinach and feta muffins
40 Min
Zucchini fritters (Toddlers and beyond)
40 Min
Hommus dip
5 min