Risoto de bacalhau

Risoto de bacalhau

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 porções

Składniki

  • bacalhau demolhado limpo, espremido, em pedaços de 2 cm
    600 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta do reino preta moída
    6 pitadas de
  • azeite
    40 g
  • queijo parmesão em pedaços
    60 g
  • salsinha fresca somente as folhas
    6 talos de
  • cebola
    100 g
  • arroz arbóreo
    300 g
  • vinho branco seco
    100 g
  • água
    700 g
  • folha de louro seco
    1
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. sopa
    1 c. chá de sal
  • manteiga gelada
    40 g
  • tapenade de azeitonas pretas (ver dica)

Wartości odżywcze na 6 porções

Kalorie 3826.1 kcal / 16008.3 kJ
Białko 420.1 g
Tłuszcz 104 g
Węglowodany 253.5 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 39.6 g
Sód 44206.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...