Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g água
-
2
c. chá de fermento biológico seco
lub 20 g fermento biológico fresco - 30 g azeite extravirgem, mais q.b. para untar
- 500 g farinha de trigo
- 1 c. chá de sal
- 50 g aveia em flocos
- 150 g mistura de sementes (gergelim, linhaça, girassol, abóbora, papoula), mais q.b. para polvilhar
- 30 g mel
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1289 kJ / 308 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de Aveia e Sementes
1h 45 min
Arroz primavera integral
1 Std.
Pão de forma
1h 35 min
Pão saloio
1h 25 min
Pão de forma
3 Std.
Compota de Morango
1h 5min
Trança
2h 20 min
Massa de pizza
1 Std.
Pão irlandês
45 min
Pão integral com tomilho-limão
2h 35min
Pão integral caseiro com farinha de sementes
2h
Pão com sementes e aveia
5h 30min