Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ovo
- ½ c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
- 3 pés de manjericão, só as folhas
- 50 g tomate seco, em óleo escorrido
- 70 g concentrado de tomate
- 30 g pão ralado
- 450 - 500 g arroz cozido, sobras (ver dica)
- 100 g queijo cortado em 20 cubos
- Óleo q.b. p/ fritar
- Pão ralado p/ panar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 428.4 kJ / 102.4 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 65.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mantecados (bolachas de manteiga andaluzes)
2h
Empadinha de palmito
1h
Cocada branca
45 min
Canjica
13h 35min
Arroz e feijão tradicional
13 Std. 20 Min
Suco de açaí detox
15min
Creme de milho verde
25min
Massa aerada (podre)
20 min
Quibebe
35min
Trança recheada com coco
1 godz. 45 min
Molho vinagrete
15min
Tabuleiro de legumes
2h