Peito de pato com molho de laranja, purê de batata e vagens

Peito de pato com molho de laranja, purê de batata e vagens

4.0 4 rating
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
2 porções

Składniki

  • cebola
    50 g
  • dente de alho
    1
  • gengibre fresco descascado
    20 g
  • geleia de laranja
    100 g
  • folhas de tomilho fresco
    1 c. chá de
  • azeite
    20 g
  • vinagre balsâmico
    20 g
  • vinho do Porto
    50 g
  • água
    550 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta do reino preta em pó
    ½ c. chá de
  • peitos de pato sem pele (aprox. 150-200 g cada) (ver dica)
    2
  • vagem fresca
    120 - 150 g
  • batata descascada, cortada em pedaços pequenos (1 cm)
    350 g
  • páprica doce em pó
    ½ c. chá de
  • manteiga
    30 g
  • leite
    120 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porção

Sód 1721.1 mg
Białko 31.6 g
Kalorie 3299.8 kJ / 788.7 kcal
Tłuszcz 42.4 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Węglowodany 68.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...