Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g boneless chicken drumsticks (approx. 4 pieces), with skin, cut in pieces (4 cm)
- 10 g light soy sauce
- 10 g molasses sugar
- 1 tsp salt
- 15 g toasted sesame oil, plus 1 tbsp extra
- 4 tbsp glutinous rice wine (huangjiu)
- 20 g old ginger, cut in thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1825 kJ / 436 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 327 mg
Alternatywne przepisy
Cantonese Steamed Fish
40min
White Radish Pork Rib Soup
3h
Ginger Pork
25min
Green Chillies With Pork Belly
25min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Three-in-One Meal (Rice, Steamed Egg and Dang Gui Chicken)
1 Std. 30 Min
Ginger sesame oil chicken
25min
Ginseng Wolfberry Bird's Nest
1 Std. 5 Min
Steamed Chicken Essence
1h 10min
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1 Std. 5 Min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30 Min