Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g minced meat (pork or chicken)
- 1 tbsp light soy sauce
- 1 tsp white pepper powder
- 1 tsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 3 garlic cloves
- 2 tsp cooking oil
- 600 g firm tofu (momen tofu), cut in pieces (approx 1.5 cm)
- 2 tbsp oyster sauce
- 2 tbsp chilli bean paste (eg: Sichuan chilli bean paste)
- ¼ tsp salt
- 1 tsp sesame oil, dark roasted
- 2 sprigs spring onions, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 612 kJ / 146 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 654 mg
Alternatywne przepisy
Mapo tofu
15min
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45 min
Tomato-egg soup
20 min
Chicken porridge with century egg
30 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 min
Shiitake Mushroom Abalone Sea Cucumber Stew
1 godz. 45 min
Yam Rice
45 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
Kaiyang Cabbage (Savory Stir-Fried Cabbage)
35min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15min
White Radish Pork Rib Soup
3h