Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g pork ribs, cut in pieces (4 cm)
- 650 g water
- 20 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 40 g sugar
- 60 g black vinegar
- 80 g light soy sauce
- 80 g spring onion, cut in pieces (2 cm)
- 30 g fresh ginger slices
- 40 g garlic cloves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1455 kJ / 348 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40 Min
Taiwanese three cup chicken
20 min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2 godz. 25 min
Braised pork belly
55min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30 Min
Spring onion pork ribs
1 Std.
Vinegar Pork Knuckle
3 Std. 15 Min
Pineapple Pork Ribs
1hod. 10min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 Min
Pork ribs with black bean sauce
2 Std.
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50 Min
Hong shao rou (braised pork belly)
1 Std. 15 Min