Lubina al horno con pesto de cilantro y pipas de calabaza

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 raciones

Składniki

Brócoli dorado
  • 15 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
  • 2 - 3 dientes de ajo laminados
  • 2 - 3 pellizcos de pimienta de Cayena desmenuzada
  • 400 g de ramilletes de brócoli de aprox. 3 cm
  • ½ cucharadita de sal
Pesto de cilantro y pipas de calabaza
  • 50 g de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
  • 60 g de pipas de calabaza
  • 1 diente de ajo
  • ½ cucharadita de comino molido
  • 1 cucharadita de sal
  • 30 g de zumo de naranja recién exprimido
  • 30 g de zumo de lima
  • 50 g de aceite de oliva (y algo más para regar)
Horneado
  • 900 - 1000 g de lubina (1 lubina), entera y limpia
  • 4 rodajas de lima de 5 mm
  • 1 chorrito de aceite de oliva
  • 400 - 500 g de tomates cherry

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1099.3 mg
Białko 50.7 g
Kalorie 2209 kJ / 528 kcal
Tłuszcz 29.1 g
Błonnik 7.2 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Węglowodany 21.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...