Salmón al horno con cintas de calabacín

Salmón al horno con cintas de calabacín

4.3 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 raciones

Składniki

  • 800 g de calabacín con piel, sin los extremos, en dos trozos de aprox. Ø 4 cm x 10 cm de largo
  • ½ limón
  • 4 lomos de salmón fresco sin piel ni espinas (150-200 g c/u)
  • ½ cucharadita de sal
  • 20 g de perejil fresco solo las hojas y un poco más para adornar
  • 4 dientes de ajo
  • 100 g de tomates secos en aceite escurridos, reserve el aceite
  • 50 g de aceite de oliva
  • ½ cucharadita de pimienta de Cayena molida (opcjonalnie)
  • 200 g de agua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 469.4 mg
Białko 36.6 g
Kalorie 1744 kJ / 417 kcal
Tłuszcz 20.9 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Węglowodany 21.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...