Albóndigas de ternera con patatas y guisantes

Albóndigas de ternera con patatas y guisantes

4.0 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 raciones

Składniki

  • 200 g de cebolla en trozos
  • 3 ramitas cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
  • 100 g de pan rallado
  • 500 g de carne picada de ternera
  • ½ cucharadita de sal
  • 4 pellizcos de pimienta molida
  • 1 diente de ajo
  • 20 g de aceite de oliva (y algo más para la sartén)
  • 400 g de tomate troceado en conserva
  • 1 pastilla de caldo de verduras desmenuzada
  • 1 ramita de romero fresco (solo las hojas)
  • 250 g de agua
  • 500 g de patata pelada, en gajos
  • 300 g de guisantes congelados

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 624.6 mg
Białko 34.9 g
Kalorie 2722 kJ / 650 kcal
Tłuszcz 30.3 g
Błonnik 10.5 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Węglowodany 60.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...