Pilaf de arroz con ternera y pimientos

Pilaf de arroz con ternera y pimientos

3.9 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 raciones

Składniki

  • 240 g de arroz basmati
  • 120 g de cebolleta en trozos (reserve el tallo)
  • 30 g de aceite de oliva
  • 100 g de pimiento rojo en tiras de 5x1 cm
  • 100 g de pimiento amarillo en tiras de 5x1 cm
  • 160 g de carne picada de ternera
  • 280 g de agua caliente
  • 1 pastilla de caldo de carne desmenuzada
  • 200 g de tomate tamizado
  • ½ cucharadita de sal
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta molida

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 957.1 mg
Białko 14 g
Kalorie 1722 kJ / 411 kcal
Tłuszcz 13.5 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Węglowodany 58.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...