Zupa krem z cukinii i pieczarek

Zupa krem z cukinii i pieczarek

4.9 12 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 75 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    75 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 25 g oleju
  • 200 g pieczarek
  • 850 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 700 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 75 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 394.5 mg
Białko 7.7 g
Kalorie 752.5 kJ / 179.9 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Węglowodany 9.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...