Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z cukinii i pieczarek
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
75 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki75 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
25 g oleju
-
200 g pieczarek
-
850 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
700 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
75 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
394.5 mg
Białko
7.7 g
Kalorie
752.5 kJ /
179.9 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
9.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z jarmużu
30 min
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
45 min
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku
50 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa krem z pora z serem owczym
30 min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 min
Zupa kalafiorowa
30 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa z rukoli
35 min
Krem curry z kalafiora z pulpetami drobiowymi na ostro
55 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min