Bibimbap burrito

Bibimbap burrito

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • 200 g polędwicy wołowej pokrojonej w paski (5 x 2 cm)
    200 g rostbefu, pokrojonego w paski (5 x 2 cm)
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 10 - 20 g koreańskiej pasty chili gochujang (patrz wskazówka i wariant)
  • 10 g sosu sojowego plus 1 łyżeczka
  • 30 g wody
  • 1 łyżeczka cukru
  • ¼ łyżeczki soli plus 2-3 szczypty
  • 15 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 10 g oleju plus 1 łyżka
  • 75 g grzybów shiitake, świeżych pokrojonych w 0,5 cm plastry
    75 g pieczarek, pokrojonych w 0,5 cm plastry
  • ½ łyżeczki ziaren sezamu, białego
  • 180 g ryżu do sushi
  • 60 g marchewki pokrojonej w paski (0,5 x 4 cm)
  • 60 g liści szpinaku, świeżych
  • 60 g kiełków fasoli mung, świeżych
  • ½ łyżeczki oleju sezamowego, prażonego
  • 2 jajka
  • 2 tortille pszenne (Ø ok. 30 cm)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1759 mg
Białko 42.9 g
Kalorie 3763.9 kJ / 899.6 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Węglowodany 110.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...