Bowl z ryżem i łososiem
TM6 TM5

Bowl z ryżem i łososiem

4.5 (59 ocen)

Składniki

  • 4 filety z łososia, świeże, bez skóry (ok. 150-200 g każdy)
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 250 g ryżu jaśminowego
  • 1000 g wody
  • 200 g edamame, świeżej lub mrożonej, uprzednio rozmrożonej (patrz wskazówka)
    lub 200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej lub mrożonej, uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 4 łyżki ziaren sezamu, białego (opcjonalnie)
  • 4 - 8 łyżek sosu sojowego
  • 2 awokado, dojrzałe, pokrojone w 0,5 cm plastry
  • majonez japoński (kewpie), do dekoracji (ok. 50 g, patrz wskazówka)
    lub majonez, do dekoracji (ok. 50 g)
  • sos sriracha, do dekoracji (ok. 30 g)
  • kimchi, do podania (ok. 200 g) (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2989.7 kJ / 714.6 kcal
Białko
39.1 g
Węglowodany
59.9 g
Tłuszcz
35.5 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Błonnik
7.8 g
Sód
2299.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy