Urządzenia i Akcesoria
Japoński omlet z kapustą (okonomiyaki)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
Sos
-
20 g miodu, płynnego
-
30 g sosu sojowego, light30 g sosu sojowego tamari
-
60 g ketchupu
-
40 g sosu Worcestershire
Omlet
-
2 cebule dymki tylko biała część, przekrojone na pół
-
160 g mąki pszennej
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki cukru
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu dashi, w proszku
-
4 jajka
-
200 g wody
-
400 g białej kapusty cienko poszatkowanej (patrz wskazówka)
-
30 - 40 g imbiru marynowanego, do sushi odsączonego z zalewy, pokrojonego na 0,5 cm kawałki
-
4 łyżki oleju o neutralnym smaku do smażenia
-
majonez, do podania (patrz wskazówka)majonez japoński (kewpie) do podania (patrz wskazówka)
-
płatki bonito, suszone (opcjonalnie) do dekoracji (patrz wskazówka)
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
-
12 - 16 plastrów wędzonego boczku surowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1344.6 mg
Białko
19.5 g
Kalorie
2914.3 kJ /
696.6 kcal
Tłuszcz
46.4 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA AZJATYCKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pizza turecka Lahmacun
1h 20min
Smażone bułeczki z wołowiną
1h 30min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1h
Zupa Pho z resztek pieczonego drobiu
2h 15min
Tost z jogurtem tahini i grzybami miso
45min
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50min
Boczek z kimchi
35min
Zupa z kimchi i tofu
30min
Tofu po koreańsku
1h 20min
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
30min
Koreański ramen z tofu
50min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45min