
Urządzenia i Akcesoria
Japoński omlet z kapustą (okonomiyaki)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
Sos
-
miodu, płynnego20 g
-
sosu sojowego tamari30 g
-
ketchupu60 g
-
sosu Worcestershire40 g
Omlet
-
cebule dymki tylko biała część, przekrojone na pół2
-
mąki pszennej160 g
-
soli¼ łyżeczki
-
cukru¼ łyżeczki
-
koncentratu dashi, w proszku1 łyżeczka
-
jajka4
-
wody200 g
-
białej kapusty cienko poszatkowanej (patrz wskazówka)400 g
-
imbiru marynowanego, do sushi odsączonego z zalewy, pokrojonego na 0,5 cm kawałki30 - 40 g
-
oleju o neutralnym smaku do smażenia4 łyżki
-
majonez japoński (kewpie) do podania (patrz wskazówka)
-
płatki bonito, suszone (opcjonalnie) do dekoracji (patrz wskazówka)
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
-
wędzonego boczku surowego12 - 16 plastrów
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
696.6 kcal /
2914.3 kJ
Białko
19.5 g
Tłuszcz
46.4 g
Węglowodany
51 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Sód
1344.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA AZJATYCKA
10 Przepisów
Polska
Polska