
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos
- 20 g miodu, płynnego
-
30
g sosu sojowego tamari
lub 30 g sosu sojowego, light - 40 g sosu Worcestershire
- 60 g ketchupu
Omlet
- 2 cebule dymki tylko biała część, przekrojone na pół
- 200 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu dashi, w proszku
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 4 jajka
- 160 g mąki pszennej
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki cukru
- 400 g białej kapusty cienko poszatkowanej (patrz wskazówka)
- 30 - 40 g imbiru marynowanego odsączonego z zalewy, pokrojonego na 0,5 cm kawałki
- 4 łyżki oleju o neutralnym smaku do smażenia
- 12 - 16 plastrów wędzonego boczku surowego
-
majonez japoński (kewpie) do podania (patrz wskazówka)
lub majonez o łagodnym smaku - płatki bonito, suszone do dekoracji (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
- szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 696.6 kcal / 2914.3 kJ
- Białko
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 46.4 g
- Węglowodany
- 51 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Sód
- 1344.6 mg