Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
-
120 g liści szpinaku baby, świeżych
-
180 g mandarynek, obranych, podzielonych na kawałki180 g klementynek obranych, podzielonych na kawałki
-
100 g pestek granatu
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych
-
100 g czerwonych buraków podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
80 g rzodkiewek dł. min. 4 cm, Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami (patrz wskazówka)
-
100 g wędzonego sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
50 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
15 g syropu klonowego
-
1 łyżeczka czerwonego octu winnego
-
25 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka musztardy Dijon
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
254.2 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
841.8 kJ /
201.2 kcal
Tłuszcz
14.6 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
13.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sernik cytrynowy z bezą szwajcarską
10 godz.
Liczi martini
35 min
Herbaciane żeberka z warzywami, ryżem i sosem
7 godz. 40 min
Ocet jabłkowy z porzeczkami
1 godz. 30 min
Ryż ze szparagami, brokułami i pieczarkami
30 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 min
Makaron z marchewki w sosie pomidorowym z oliwkami
20 min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6, TM7)
25 min
Sernik baklava
7 godz.
Łatwy gulasz rybny
35 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 min