Urządzenia i Akcesoria
Młode ziemniaki z nowalijkami, jajkiem i sosem tatarskim (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
1700 g wody
-
2 łyżeczki oleju
-
1000 g ziemniaków, młodych nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczki soli
-
4 jajka dokładnie umyte
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
270 g ogórka pokrojonego na kawałki
-
180 g rzodkiewek
-
150 g pieczarek marynowanych odsączonych
-
80 g ogórków konserwowych odsączonych, pokrojonych na kawałki
-
200 g jogurtu greckiego
-
80 g majonezu
-
1 - 2 łyżeczki chrzanu, tartego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
szczypiorek, świeży posiekany, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1087 mg
Białko
17.5 g
Kalorie
2066.7 kJ /
494 kcal
Tłuszcz
23.1 g
Błonnik
7.4 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
55.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM6)
20 min
Grecka zupa fasolowa (Fasolatha); Placki z cukinii i marchewki z dipem z sera feta
50 min
Żurek XXL
1 godz.
Włoska zupa z makaronem (TM6, TM7)
40 min
Ziemniaczana tortilla na parze (TM6, TM7)
45 min
Rösti (TM6, TM7)
40 min
Pikle z krojonych ogórków (TM6, TM7)
48 godz. 20 min
Biała fasola z chorizo
50 min
Ryba z fasolką szparagową, salsą verde i szafranowym pilawem; Mus cytrynowo-bazyliowy
55 min
Bruschetta z duszonymi pomidorami; Jajka na miękko
15 min
Koktajl z owoców leśnych z płatkami jaglanymi
15 min
Purée ziemniaczane (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min