
Urządzenia i Akcesoria
Młode ziemniaki z nowalijkami, jajkiem i sosem tatarskim (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
1700 g wody
-
2 łyżeczki oleju
-
1000 g ziemniaków, młodych nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczki soli
-
4 jajka dokładnie umyte
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
270 g ogórka pokrojonego na kawałki
-
180 g rzodkiewek
-
150 g pieczarek marynowanych odsączonych
-
80 g ogórków konserwowych odsączonych, pokrojonych na kawałki
-
200 g jogurtu greckiego
-
80 g majonezu
-
1 - 2 łyżeczki chrzanu, tartego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
szczypiorek, świeży posiekany, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
494 kcal /
2066.7 kJ
Białko
17.5 g
Tłuszcz
23.1 g
Węglowodany
55.9 g
Błonnik
7.4 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Sód
1087 mg