
Urządzenia i Akcesoria
Mini galette z grzybami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 sztuki
Składniki
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowo 40 g180 g
-
mąki pszennej300 g
-
wody80 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 - 3 szczypty
-
soli1 ½ łyżeczki
-
sera gruyère pokrojonego na kawałki80 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół80 g
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście10 g
-
ząbki czosnku2
-
grzybów, świeżych np. kurki, podgrzybki, boczniaki, pokrojonych w 0,5 cm plastry400 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu60 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
tymianek, świeży do dekoracji
-
jajko roztrzepane, do posmarowania1
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
877 kcal /
3669.5 kJ
Białko
19.9 g
Tłuszcz
60.8 g
Węglowodany
65.6 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
37.3 g
Sód
984.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska