Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM5)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
150 g sera feta pokruszonego
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych grubo posiekanych
-
200 g marchewki Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
200 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
45 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka syropu klonowego1 łyżka miodu, płynnego
-
10 g musztardy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
697.9 mg
Białko
7.6 g
Kalorie
1378.9 kJ /
329.6 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
19.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM5)
25 min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM6)
25 min
Makaron z soczewicy z pieczonymi warzywami i tahini
30 min
Jajka po szkocku w falafelach z sosem jogurtowym
50 min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25 min
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 min
Herbata ziołowa i cynamonowe sucharki
2 godz. 30 min
1-2-3 wrapa jesz Ty!
30 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Wysokobiałkowa owsianka z bananem i orzechami
15 min
Nocna owsianka jogurtowa z owocami
8 godz. 10 min