Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM5)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
150 g sera feta pokruszonego
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych grubo posiekanych
-
200 g marchewki Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
200 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
45 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka syropu klonowego1 łyżka miodu, płynnego
-
10 g musztardy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
697.9 mg
Białko
7.6 g
Kalorie
1378.9 kJ /
329.6 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
19.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sajgonki z kurczakiem Buffalo
1 godz.
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
13 godz. 40 min
Kawa mielona grubo
5 min
Surówka z tartej marchewki i cebuli (TM5)
10 min
Ziemniaki księżnej z marchewką i groszkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 15 min
Burgery z kurczaka z komosą ryżową (quinoa) i chia
1 godz.
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM6, TM7)
15 min
Wiedeńskie czekoladki
50 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6, TM7)
40 min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM6, TM7)
15 min
Mini serniczki z kawą zbożową
30 min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6, TM7)
1 godz. 20 min