
Wersje kompatybilne
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM5)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g sera feta pokruszonego
- 40 g orzechów włoskich, łuskanych grubo posiekanych
- 200 g marchewki Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 200 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 45 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżka miodu, płynnego
lub 1 łyżka syropu klonowego - 10 g musztardy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 329.6 kcal / 1378.9 kJ
- Białko
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Sód
- 697.9 mg
Alternatywne przepisy
Spiralizowane jabłka z dressingiem truskawkowym (TM5)
15 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM5)
55 min
Crème fraîche
16 godz. 10 min
Deser lodowy Chai latte
15 godz.
Mango Tango (koktajl kawowo-owocowy)
10 min
Chleb zawijany ze słodkim nadzieniem
1 godz. 50 min
Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM6)
20 min
Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM5)
20 min
Syrop z imbiru i trawy cytrynowej
1 godz.
Truskawkowy chutney z zielonym pieprzem
1 godz. 5 min
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM6)
20 min
Ciasteczka owsiane z żurawiną i pestkami dyni
50 min