Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM5)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
150 g sera feta pokruszonego
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych grubo posiekanych
-
200 g marchewki Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
200 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
45 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka syropu klonowego1 łyżka miodu, płynnego
-
10 g musztardy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
697.9 mg
Białko
7.6 g
Kalorie
1378.9 kJ /
329.6 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
19.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10 min
Greckie pączki (Loukoumades)
1 godz. 30 min
Spiralizowane jabłka z dressingiem truskawkowym (TM5)
15 min
Marynowane spiralizowane marchewki (TM5)
30 min
Herbaciane żeberka z warzywami, ryżem i sosem
7 godz. 40 min
Czekoladowe ciasto na białkach
1 godz. 10 min
Kakaowy koktajl z bananem i melonem
5 min
Żelki mango
2 godz. 30 min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 godz.
Smoothie z jagodami acai
10 min
Lekkostrawny krupnik
55 min
Pikantny gulasz na ciemnym piwie
4 godz.