
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ryżowa z warzywami i szynką; Deser z mascaropne i winogronami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek grubo posiekanych40 g
-
jajka4
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
papryki wędzonej, mielonej½ łyżeczki
-
wody1200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
ryżu białego, basmati200 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu mocno schłodzonej (patrz wskazówka)250 g
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki250 g
-
serka kremowego podzielonego na kawałki150 g
-
cukru pudru50 g
-
miodu, płynnego1 łyżka
-
winogron jasnych i ciemnych4 łyżki
-
marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki250 g
-
pora biała i jasnozielona część, pokrojonego na 3 cm kawałki100 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego150 g
-
szynki gotowanej np. konserwowej, pokrojonej w 2 cm kostkę150 g
-
sosu sojowego2 łyżki
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1129.4 kcal /
4725.4 kJ
Białko
28.8 g
Tłuszcz
78 g
Węglowodany
83.4 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
37.8 g
Sód
1927.8 mg