Niemiecki brunch

Niemiecki brunch

4.5 11 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

Wytrawne babeczki i granola
  • masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
    100 g
  • bułka tarta do oprószenia formy
  • orzechów, mieszanych (np. orzechów laskowych, pekan, nerkowca i migdałów)
    200 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    60 g
  • płatków owsianych
    200 g
  • siemienia lnianego
    30 g
  • ziaren słonecznika
    30 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieczarek przekrojonych na pół
    60 g
  • różyczek brokułu
    80 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    100 g
  • czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
    50 g
  • sera żółtego pokrojonego na kawałki
    40 g
  • kostek boczku
    80 g
  • jajka
    3
  • mąki pszennej
    80 g
  • proszku do pieczenia
    ½ łyżeczki
  • mleka
    180 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
Jajecznica i jogurt owocowy
  • jajek
    6
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    30 g
  • masła
    30 g
  • wody
    300 g
  • malin, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
    150 g
  • jogurtu typu greckiego
    400 g
  • szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 910.2 kcal / 3808.2 kJ
Białko 33.7 g
Tłuszcz 62 g
Węglowodany 61.3 g
Błonnik 11.3 g
Tłuszcz nasycony 23.2 g
Sód 959.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...