
Urządzenia i Akcesoria
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
białej cebuli przekrojonej na pół100 - 150 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół100 - 150 g
-
mąki pszennej250 g
-
wody140 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
soli1 łyżeczka
-
śmietany, 18% tłuszczu (ok. 100 g)4 łyżki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
szczypiorek, świeży posiekany, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
348.7 kcal /
1459.1 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
54.2 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Sód
597.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6)
1 godz. 20 min
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz.
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2 godz. 45 min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6)
40 min
Ziemniaczana tortilla na parze (TM6)
45 min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM6)
55 min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6)
1 godz. 15 min
Rösti (TM6)
40 min
Gratin z ziemniaków (TM6)
50 min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
1 godz.
Gratin z ziemniaków (TM5)
50 min
Bawarski chleb preclowy
2 godz.