Szparagi w tempurze z serowym fondue

Szparagi w tempurze z serowym fondue

4.3 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • mąki pszennej typu 650
    150 g
  • skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    120 g
  • proszku do pieczenia
    ½ łyżeczki
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • wody mineralnej, gazowanej mocno schłodzonej
    200 g
  • wódki żytniej, 50 g mocno schłodzonej, 10 g w temp. pokojowej
    50 g
  • zielonych szparagów (500-800 g)
    1 - 2 pęczki
  • olej do głębokiego smażenia
  • sera, twardego dojrzewającego, typu Emilgrana, parmezan, grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
    200 g
  • śmietany, 36% tłuszczu
    200 g
    200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • miód akacjowy płynny, do skropienia
  • orzeszki piniowe uprzednio uprażone, do posypania
  • kwiaty, jadalne np. smagliczki, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 678.2 kcal / 2837.7 kJ
Białko 18.9 g
Tłuszcz 35.9 g
Węglowodany 61.5 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 21.3 g
Sód 543.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...