
Urządzenia i Akcesoria
Szparagi w tempurze z serowym fondue
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
mąki pszennej typu 650150 g
-
skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia120 g
-
proszku do pieczenia½ łyżeczki
-
soli¼ łyżeczki
-
wody mineralnej, gazowanej mocno schłodzonej200 g
-
wódki żytniej, 50 g mocno schłodzonej, 10 g w temp. pokojowej50 g
-
zielonych szparagów (500-800 g)1 - 2 pęczki
-
olej do głębokiego smażenia
-
sera, twardego dojrzewającego, typu Emilgrana, parmezan, grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki200 g
-
śmietany, 36% tłuszczu200 g
-
miód akacjowy płynny, do skropienia
-
orzeszki piniowe uprzednio uprażone, do posypania
-
kwiaty, jadalne np. smagliczki, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
678.2 kcal /
2837.7 kJ
Białko
18.9 g
Tłuszcz
35.9 g
Węglowodany
61.5 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
21.3 g
Sód
543.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ JAK SZEF KUCHNI III
6 Przepisów
Polska
Polska