
Urządzenia i Akcesoria
Piernikowe trifle z wiśniami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
wiśni z kompotu odsączonych, 8 łyżek kompotu zachować (patrz wskazówka)200 g
-
ciastek korzennych wegańskich, połamanych na kawałki (patrz wskazówka)100 g
-
mleczka kokosowego (ok. 400 g), mocno schłodzonego (patrz wskazówka)1 puszka
-
korzennej przyprawy do piernika (patrz wskazówka)¾ łyżeczki
-
migdałów, w płatkach uprzednio uprażonych4 łyżki
-
cynamon, mielony do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
402.6 kcal /
1684.6 kJ
Białko
6.1 g
Tłuszcz
23.3 g
Węglowodany
32.9 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
17.1 g
Sód
109.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WEGAŃSKIE BOŻE NARODZENIE
10 Przepisów
Polska
Polska