
Urządzenia i Akcesoria
Piernikowe trifle z wiśniami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
wiśni z kompotu odsączonych, 8 łyżek kompotu zachować (patrz wskazówka)200 g
-
ciastek korzennych wegańskich, połamanych na kawałki (patrz wskazówka)100 g
-
mleczka kokosowego (ok. 400 g), mocno schłodzonego (patrz wskazówka)1 puszka
-
korzennej przyprawy do piernika (patrz wskazówka)¾ łyżeczki
-
migdałów, w płatkach uprzednio uprażonych4 łyżki
-
cynamon, mielony do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
402.6 kcal /
1684.6 kJ
Białko
6.1 g
Tłuszcz
23.3 g
Węglowodany
32.9 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
17.1 g
Sód
109.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WEGAŃSKIE BOŻE NARODZENIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM5)
20 min
Mrożony sernik mojito
24 godz. 30 min
Deser lodowy z kawałkami ciastek
6 godz. 30 min
Frappe (zbożowa kawa mrożona)
10 min
Czekoladowa kawa mrożona
10 min
Zajączki z kremu cytrynowego
40 min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6)
1 godz. 15 min
Mus czekoladowo-chałwowy z pomarańczą
3 godz. 25 min
Serowo-warzywny spód do pizzy
45 min
Tagliatelle z marchewki z pesto z naci marchewki
40 min
Mini serniczki z kawą zbożową
30 min
Deser Czarny Las w szklankach
45 min