Tarte Tatin

Tarte Tatin

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
10 parts

Składniki

La pâte à tarte
  • de farine de blé
    150 g
  • de beurre, salé ou non salé coupé en morceaux et un peu pour le moule
    75 g
  • d'eau froide
    50 g
  • de sel
    1 pincée
Le caramel
  • de sucre en poudre
    150 g
  • de beurre, salé ou non salé froid, coupé en morceaux
    70 g
  • d'eau
    1030 g
  • de jus de citron
    1 c. à café
  • pommes de cuisson (Golden, Reine des Reinettes, Braeburn ou Boskoop)
    8 - 9
  • de vinaigre
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 290 kcal / 1215 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 41 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...