Soupe à l’oignon française originale

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • de gruyère en morceaux
    100 g
    100 de fromage d'alpage, en morceaux
  • d'huile végétale
    25 g
  • d'oignons coupés en quartiers
    500 g
  • de farine
    10 g
  • de vin blanc
    200 g
  • d'eau
    750 g
  • gousses d'ail détaillées en fines lamelles
    2
  • de noix de muscade, fraîchement moulue
    1 - 2 pincée(s)
  • de sel
    1 c. à café
  • de poivre noir, moulu
    ½ c. à café
  • de feuilles de thym frais
    3 branches
    1 c. à café de thym, séché
  • de bouillon de légumes en pâte
    2 c. à café bombée
  • baguette coupée en cubes ou en tranches (1 cm)
    ½
  • de ciboulette fraîche en fines lamelles
    1 bouquet

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 241.5 kcal / 1010.3 kJ
Białko 8.9 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 23.3 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...